Endikasyon Bilgisi :
İlacın Etken Maddesi Nitrogliserin‘ dir. ANRECTA REKTAL Merhem, kronik makat çatlaklarına (anal fissürlere) bağlı ağrıların giderilmesi ve makat bölgesindeki kanama, kaşıntı ve ağrıya neden olan çatlakların ve hafif yırtıkların iyileştirilmesi için kullanılır.
ANRECTA REKTAL Merhem Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:
- İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
- Eğer kalp ve damar hastalığınız varsa veya düşük kan basıncınız, dar açılı glokom, demir eksikliğine bağlı aneminiz varsa ya da kafatası içinde basınç veya yüksek basınç artışı veya yetersiz kan akımı varsa; bu ilacı kullanmayınız.
- Asetilsistein, alteplase, izosorbit dinitrat amil veya bütil nitrit, tadalafil, sildenafil, vardenafil ya da trisiklik antidepresan kullanıyorsanız; ANRECTA‘ yı bu ilaçlarla birlikte kullanmayınız.
- Hemoroidiniz (basurunuz) varsa ve olağan dışı bir kanama gelişirse, ilacın kullanımını kesip, doktorunuza başvurunuz.
- İlacı kullanırken, ciddi baş ağrılarınız olursa doktorunuza danışınız. Kullanılan dozun azaltılması ya da ilacın kullanımının durdurulması gerekebilir.
- Tedaviniz sırasında alkol kullanmaktan kaçınınız. Alkol ilacın etkisini arttırabilir.
- ANRECTA günde 2 defa (12 saat ara ile) uygulanmalıdır. Ağrı şikayetleri bittikten sonra 2 hafta daha tedaviye devam edilmelidir. Tam olarak iyileşme sağlanması 8 haftayı bulabilir.
- Merhemi düzenli kullanmanıza rağmen makat bölgesindeki ağrı hafiflemiyorsa doktorunuzla görüşünüz.
- •18 yaşından küçük çocuklar ve ergenlerde kullanılmamalıdır.
- Hamilelik ve emzirme döneminde kullanılması önerilmemektedir.
ANRECTA REKTAL Merhem’in kullanım Şekli:
- Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
- İlacı uygulayacağınız bölgenin temiz olmasına dikkat ediniz. Tercihen parmağınızı plastik bir sargı veya pamukla sarabilirsiniz. ANRECTA‘ yı ölçüm çizgisine göre sıkıp, parmağınızın ucuna alınız ve merhemi, parmağınızı makata 1 cm kadar sokup, dairesel olarak sürünüz.
- Merhemi günde 2 defa (12 saat ara ile) uygulanmalıdır. Ağrı şikayetleri bittikten sonra 2 hafta daha tedaviye devam edilmelidir. Tam olarak iyileşme sağlanması 8 haftayı bulabilir.
- Merhem açıldıktan sonra, 8 hafta içinde tüketilmelidir.
İlacın Olası Yan Etkileri :
- Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuzu bilgilendiriniz.
- İlacın kullanımına bağlı olarak şiddetli baş ağrısı yaygın görülen yan etkidir.
İlaç Etken Maddesi: Nitrogliserin
İlaç Marka İsmi: ANRECTA REKTAL Merhem
Aman ha aman kullanmayın bu nasıl bir krem g…mun ağrısı gitsin başım ağrısın . Ama böyle bir ağrı yok kas gevşetici ağrı kesici iğne anca fayda etti canını seven 90 tl verip bunu kullanmasin..
Bu merhem gerçekten çok etkili tavsiye ederim ağrı mağrı kalmıyor biraz baş ağrısı okadar ben ona razıyım…
merhaba yılmaz kuru bende bunu kullanıyorum fakat agrı 3 gundur yok acı devam ediyor sizin nasıl bir süreçti
Anlık 1 saatlik ağrı kesiyor baş ağrısı makat ağrısına tercih ederim malesef
Benim ağrılarım çoğaldı amaliyat olacaktım koronavirüsü den dolayı ertelendi şimdi çok kötüyüm gittiğim hastane hep vaka dolu ne yapcam bilmiyorum ama daha ilaçta fayda etmiyor
HAFİ CİVELEK KARDEŞİM ÖNCELİKLE GEÇMİŞ OLSUN.AĞRININ GEÇMESİ İÇİN BANYODA DUŞ TELEFONU İLE SICAK SU İLE GÜNDE İKİ DEFA VE YATMADAN ÖNCE BUNU YAP. VE LANOLİN KREMİ BÖLGEYE UYGULA PAMUK İLE SAR SABAHA KADAR DURSUN.BUNU HER AKŞAM TEKRAR ET BENDE AYNI DERTTEN MUZDARİBİM YAKLAŞIK BİR AYDAN BERİ BEN UYGULUYORUM İNŞALLAH AMELİTTAN KURTULDUM DİYE DÜŞÜNÜYORUM.
BU HASTALIKTA HİJYEN ÇOK ÖNEMLİ PEÇETE KESİNLİKLE KULLANMA.
Arkadaşlar ilk defa kullanıyorum. Hakketen şiddetli bir baş ağrısı oluyor. Doktor da ilacı yazarken söyledi ciddi baş ağrısı gösterir diye ama makat bölgesindeki ağrıyı kesiyor. O yüzden baş ağrısını biraz çekeceğiz
Arkadaşlar ben iki ay önçe ameliyat oldum çatlak fikstür birde iç kısımda yara oluşmuştu hep idare ede ede artık son noktaya geldi hastalık mecbur ameliyat oldum Yarısı lazer yarısı bıçak ve sonuç dikiş ameliyat tan sonrası çok sıkıntılı dönem geçirdim tam 20 gün tuvalete çıkmak ölüm oluyordu ve hemen iğne her gün çünkü tuvalet sonrası çok sancım oluyor du Süreç çok önemli tam şu anda sadece tuvaletten sonra ağrı oluyor birazda zorlanıyor sun tuvaletini yaparken buda Ağrı sancıya maruz kalıyor her gün sıcak su kremle hayata devam ediyorum. Üç ay sürüyormuş bu olay halbuki beni ameliyat yapan doktor on güne iyi olursun dedi şu anda sadece gülüyorum hocama
Bende de ameliyat sonrası tam iyileşme olmadı bu ilaç azaltıyor ağrıyı sizin tam olarak geçti mi hocam
Ben 2 haftaya yakın kullanıyorum hem bas ağrısından hemde makatta ağrı ve acıdan duramıyorum günlük hayatımı çok etkiliyor hiçbi is yapamıyorum yürümekte bile zorluk çekiyorum geçecek mi? Bunlar 1ay kullan demişti doktor
Ben eczaciyim…kendi hazirladiigim hemoroid kremi var… kortizon içermeyen ve baş ağrısı yapmayan… Ecz.Alper Baykal 05466600374
anrecta da kortizon var mı ?
HAYIR ECZACIYIM KORTİZON İÇERMİYOR GLİSERİL TRİNİTRAT İÇERİYOR BAŞ AGRISI ŞİDDETLİ OLABİYOR NOHUT TANESİ KADAR SÜRERSİNİZ BAŞ AGRISI AZABİLİR
Selam aleykum arkadaş benimde makat bölgemde az bir iç kısımda içerde meme yapmış doktor bana bu kremi yazdı.iyi olmazsan ameliyat ederiz dedi inanciniz olsun tuvalete gitmem gerektiğinde korka korka gidiyorum kanama oluyor sürekli yanma var ayakta zor duruyorum yürümek te bile zorluk cekiyorum çoğunlukla çalışmama engel oluyo insallah bu kremi kullanayım bugün yazdı doktor iyi olurum inşallah hepinize çok geçmiş olsun iyi olursam bu krem sayesinde burda size tekrar mesaj atacam faydası olsada olmasada
1 hafta once tuvalete cıktıktan sonra ki ağrılar dolayısıyle doktora gittım. hemoroid var zannediyordum doktor catlak oldugunu ve bu ılacı kullanmam gerektıgını ayrıca hemoroıde degıl catlaga bu ılacın ıyı geldıgını soyledı. ayrıca bas agrısı yaptıgınıda soyledi. bu olay bende 2-3 ayda bır oluyor ozellıkle beyaz ekmek pirinc kola vb. gıbı urunler tukettıgımde peklık ve kabız yapıyor. buda catlak olusumu ve sancıya sebep verıyor. genelde tuvalet sonrası makat bolgesini cok temız tutup beponten suruyordum. cokta ıse yarıyordu. 1-2- gune ıyılesıyordu. sımdı 1 haftaya yakın bu ılacı kullanıyorum makattakı agrıyı kesıyor ama catlak hala duruyor. bas agrısıyla beraber ılacı bıtırecegım bakalım sonuc ne olacak. herkese cok gecmıs olsun. NOT: MUHAKKAK YEMEKLERDE KEPEKLI HALK EKMEK KULLANIN. Tuvalette cok yararını gorursunuz.
Ben geçen sene 2 buçuk ay boyunca bu ağrıyı acıyı çektim sonra bu kremi aldım 1 buçuk haftada geçti dozunu biraz fazla sürünce bas ağrısı yapıyor ama şimdi en ufak bi makat çatlağında direk bu kremi alıyorum tavsiye ederim
DIKKAT DIKKAT DIKKAT Arkadaslar bu ilaci yesil mercimek buyuklugu kadar dozda kullanin. Aksi taktirde kan basinciniz yukselir kafaniz zonklaya zonklaya agrir. Kalp hastaligi damar darliginiz varsa cok kotu olursunuz.
Baş ağrısı aniden başladı ölüyorım sandım zonklayıcı duruyor sinirim bozuldu
Çok üzür dilerim bu ilaç aynı zamanda erkeklerde kısa süreliğine enfeksiyona neden oluyor
Arkadaşlar bu ilacı kullanalı bir hafta oldu ağrıyı hafif Bi şekilde alıyor ama normal Bi kanamam vardı ama şuan sanki dahada fazlalaştı bunun nedeni ne olabilir ilacın böyle Bi etkisi varmı cvb yazarsanız sevinirim
Slm arkadaşlar şuan kullandım anrecta kremi hafif yakar gibi oldu ağrıyı kesti ama ilk önce bir leğene sıcak su doldurun ve 10 dakika oturun sonra kremi kullanın
Merhaba Bu ilaç bendede aynı etkiyi tapmaya başladı önce biraz yakıyor kullanmayı bıraksam mı size iyi geldi mi?
KUŞBURNU MARMELATI YİYİN ARKADAŞLAR.EN KÖTÜ BASURA BİLE İYİ GELİYOR.Bİ KAVONOZU 1 HAFTADA BİTİRİN. ŞİFA ALLAH TAN
Bu melhem beynimi patlattı sandım yok böyle birsey
Arakadaşlar evet baş ağrısı yapıyor ama diğer ağrı azalıyor eğer çatlak içeride ve büyük abdeste zorlanıyorsanız öncelikle sıcak suda yarim saat kadar oturmaya dayanın arkasından kremi kullanın .arkasindan yarim saat sonra lavaboya gidin acısın ama büyük abdestini yapn çünkü yapmadigginizds daha çok zarar veriyor.kesinlikle sıvı tüketin su bol bol için yemekler katı olmasın. Ağrı kesici ise zaldiar gün de bir tane kullanın kesici bir agri kesici akşamda kabızlık için toz var suda ondan alın ben çekiyorum ve bu ıyi geliyor .gecmis olsun…
Annemde kanama yaptı kanaması olan kimse varmi
Ben bu ilacı etki etsin diye biraz fazla sürdüm öyle bir bas ağrısı çektim ki sabaha kadar uyuyamadim sanki kalbim bütün kanı direk beynime pompaladı ben böyle ağrı görmedim acabaga biraksammi ? Bilemedim ama 8 hafta da etki eder diyorlar bir tüpü 8 haftami kullanıcam bilen var mı?
Bende 3.gündür kullaniyorum cok kötü bir baş ağrısı daha sürer sürmez başlıyor ama basura iyi geldi
Üzerlik tohumu macunu var kullanmanızı tavsiye ederim dünya bir ilaç kullandım sadece bu acıyı kesdi ben kurtuldum darısı size inşallah
Arkadaşlar bende şiddetli baş agisiyla beraber çok kötü eklem ağrısı da oluştu.Yani yürüyemeyecek durumdayım sizde de oldu mu
Üzerlik tohumu macunu var kullanmanızı tavsiye ederiz
Arkadaşlar herkese geçmiş olsun. Basit bir çatlak fakat insanın yaşam kalitesini çok etkiliyor maalesef. Ben 2010 senesinden beri beraberim bu çatlakla, çok yakın ahbab olduk kendisiyle. Sıcak sular, fitiller, kremler, vazelinler, kabız olmıycam diye çabalar, diyetler he birde utana sıkılı doktor muayeneleri.. bu süreç gerçekten insanın özgüvenini zedeliyor, kendinizi iyi hissetmiyorsunuz asla. bütün bu ugraşların sonucunda çatlağınız yine gitmiyor peki size soruyorum sizce çözüm ameliyat mı ?
Arkadaşlar Çok iyi bir krem sadece baş agrısı yapıyor,Makat çatlağı olan arkadaşlar bu kremi kulansin çok iyi ve çok faydalı bir krem emin olabilirsiniz,sadece baş agısı yapıyor o kadar,ben kulandım Ağrıyı sızıyı atlatım,Makat çatlağı olan kişiler kremi kullanın ve kabız olmayın.
merhaba ramazan bey bende bu hastalıktan muzdaribim aynı kremi kullanıyorum üc gundur lavobo sonrası agrılarım olmuyor gecti fakat lavobo sırasında acı yasıyorum sizin nasıl bir surecti söyleyebilir misiniz
Selam aleyküm ben sırt üstü düştüm yapılan muayenede bağırsakta hafif yırtık oluşmuş bu anrecta’yı yazdı doktor ve bende artı düştükten sonra büyük abdest kaçağıda var üç aydır çekiyorum üç ay sonra bu ilacı verdi doktor acayip baş ağrısı yapıyor ne sancıyı dindiriyor nede büyük abdest kaçağını durduruyor gerçi yeni başladım bu ilaca 5 gün oldu 8 haftada etkisini gösterir diyorlar ne arkamın sancısından nede durmadan büyük abdestimin akmasından uyku uyuyamıyor gündüz rahat yüzü göremiyorum üç aydır psikolojim bozuldu neredeyse bana bir tavsiyesi olan varmı ne yapmamlazım
Hemoroid (Basur) Nedir?
Hemoroid, anal kanalın (makatın) iç duvarını örten tabakanın altında oluşan, etrafındaki bağ dokusuyla birlikte genişlemiş toplardamarlara verilen isimdir. Dışarı sarkmış bu damar yumakları kırmızı-mor renktedir. Damarların tahrip olup delinmesi sonucunda sık sık kanama yaşanır. Dünyada ve Türkiye’de oldukça sık karşılaşılan hemoroid her 10 kişiden 8’inde görülmektedir. // ……..bu bilgi doğru ise baya hemoroidzede varmışız. bi çok kişi saklıyor, utanıyor ve dr a gidemiyor, hastalığın ayıbı olmaz. sıkıntılı bi hastalık,hastalığıda iyileşme sürecide kişiye ve hastalığın semptomları na göre değişsede çoğu kez meşakkatli bi süreç. yaşayan ve klasik ameliyat olan biri olarak tavsiyem, önce kabız iseniz ona mutlaka çare bulmalısınız ,kabızlık ve dışkılamada problem hemoroid inizin iyileşmesine fırsat vermeyecek sürekli sorun yaşayacaksınız, dr unuza danışarak ,beslenme ve yaşam şeklinize belli bi düzen getirmelisiniz ,mutlaka ama ,sebze meyve ve lifli gıdalar tüketip bol su içmelisiniz.hareketsiz yaşamdan uzak durmalı,karın ve bağırsağı çalıştıracak egzersizler yapmalısınız. çok oturmak,çok ayakta kalmak,çömelerek uzun süre durmak hemoroidi tetikler..gereksiz stres ten kaçınmalı,psikolojik sorununuzun çaresine bakıp asgariye indirebilmelisiniz. tuvalette uzun süre kalmamalı, sert ıkınma yapmamalısınız. ıkınıp geri çekme şeklinde,makatınıza nazik davranıp dışkılama yapmalısınız. … bu tavsiyelerime; ben ,uyduğum zaman rahatım , unutur aksattığım zaman ,ameliyat olduğum halde bazen kanamalarım oluyo, (o zaman,ben locafen krem kullanıyorum).tüm hemoroidzede kardeşlere geçmiş olsun.
…anrecta krem ( şiddeti kişi ye göre değişiyo) baş ağrısı yapsada ,makat çatlağı ve ağrıda,, doz u az kullananların [ kırmızı mercimek tanesinden daha az kadar] şıfa bulduklarına şahid im. …